economie

16 jan 2012, 17:05

Nieuwe VVV organisatie voor Noord-Groningen: “Top van Groningen”

Vrijdag 20 januari aanstaande gaat de nieuwe RegioVVV van de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum (DEAL) van start.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Top van Groningen


De Stichting Top van Groningen gaat met ingang van 1 januari 2012 de VVV-functie voor de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum vormgeven. Naast het exploiteren en beheren van de VVV-kantoren in de regio wil de stichting ook samen met ondernemers in de regio de vermarkting en de promotie van het Eemsdelta-gebied voor haar rekening nemen. Er wordt gewerkt vanuit de zes bestaande kantoren in de regio te weten Warffum, Uithuizen, Loppersum, Middelstum, Appingedam en Delfzijl.

DEAL gemeente

De gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum beogen met de Stichting Top van Groningen de regionale gebiedspromotie vorm te geven en een professionele organisatie neerzetten zodat het gebied beter onder de aandacht kan worden gebracht van potentiële recreatieve en toeristische bezoekers.

Dit moet in de toekomst leiden tot een toename van het aantal bezoekers maar ook tot een langer verblijf in ons gebied. Om dit te bewerkstelligen wordt onder andere net als vorig jaar een evenementenkalender voor dit gebied ontwikkeld. De website is nog in ontwikkeling en wordt media april opgeleverd.
 

Wethouder Annalies Usmany van Loppersum: “Met de vorming van de nieuwe VVV organisatie gaan we onze prachtige regio letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten. Dit gaan we samen met de partijen in het gebied oppakken. Namens de verantwoordelijke wethouders kan ik zeggen dat wij hier best trots op zijn. Dit is een mooie stap voorwaarts”.