economie

07 mei 2019, 20:08

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen: ‘Ik ben er van overtuigd dat Eelde een goede toekomst tegemoet gaat’

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen: ‘Ik ben er van overtuigd dat Eelde een goede toekomst tegemoet gaat’

‘Ik ben er van overtuigd dat Groningen Airport Eelde een goede toekomst tegemoet gaat’. Dat zei Leendert Klaassen, de recent benoemde voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde. Hij zei dit tijdens een bijeenkomst van het GRQ Business Network . Dat is een vereniging van ondernemers die de luchthaven Eelde een warm hart toedragen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Klaassen – eerder actief geweest als burgemeester in Midwolda, Zuidhorn en Westerwolde, en voorzitter van de Stenden Hogeschool - vertelde dat hij binnen een half jaar met een visie komt op de toekomst van de luchthaven.  Maar hij is in elk geval vol vertrouwen dat Eelde het als luchthaven zal redden. ‘Ook al gaat het nu wat minder florissant: ik ben er van overtuigd dat Eelde een goede toekomst tegemoet gaat. Het Noorden kan niet zonder luchthaven’.

Volgens Klaassen is het verstandig dat Eelde meepraat over de toekomst van de Luchtvaart in Nederland. ‘Kijk: de kans is klein dat er nog een luchthaven bij zal komen in Nederland. Dat betekent dat het aanbod aan luchtvervoer verdeeld moet worden over de bestaande luchthavens. Dan is het voorstelbaar dat er een soort verdeling komt, waarbij de luchthavens zich zullen specialiseren. Dan denk ik dat er ook mogelijkheden zijn voor Eelde’.

 

Voorzitter Harm Post van het GRQ Business Network stelde voor dat de Klaassen bij het vaststellen van zijn toekomstvisie voor de Luchthaven ook gebruik gaat maken van de kennis, kunde, ervaring en creativiteit van de ondernemers die zich bij het netwerk hebben aangesloten.

 

Anita Pepping, die de bijeenkomst presenteerde, stelde voor dat de nieuwe voorzitter in september nog eens terug komt, om de ondernemers dan te vertellen tot welke conclusies zijn onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van de Luchthaven zullen leiden.