economie

03 apr 2014, 14:02

Nieuwe vliegverbinding Groningen – Londen vanaf Eelde gaat al op 5 juni van start

Nieuwe vliegverbinding Groningen – Londen vanaf Eelde gaat al op 5 juni van start

De nieuwe luchtlijn van Groningen Airport Eelde op Londen Southend gaat al per 5 juni aanstaande in. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Luchtvaartmaatschappij Flybe kondigde vanmorgen aan haar routenetwerk uit te breiden met een verbinding Londen Southend – Groningen Airport Eelde. De nieuwe route wordt zes keer per week non-stop uitgevoerd. De vluchten starten op 5 juni en zullen het hele jaar door worden aangeboden. Tickets kunnen vanaf heden worden geboekt op www.flybe.com. Reizigers boeken al een ticket vanaf 39,99 euro (enkele reis, inclusief toeslagen).

 

 

Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde: “Londen is de belangrijkste bestemming voor vliegverkeer van en naar Noord-Nederland. De lijndienst gaat elke werkdag en in het weekend. Daardoor is deze route, in combinatie met de gunstige ticketprijzen, zeer interessant voor zowel zakelijke reizigers als citytrippers. Ook voor inkomend verkeer biedt deze verbinding mooie kansen. Een aanwinst voor Noord-Nederland.”

 

 

Snel en gemakkelijk op Londen Southend

 

 

De nieuwe verbinding van Flybe brengt reizigers uit het Noorden in een mum van tijd naar Londen Southend. Deze moderne luchthaven, de nieuwste van Londen en door consumenten als beste luchthaven van de UK verkozen, is van alle gemakken voorzien. Vanaf Londen Southend is een optimale treinverbinding naar Londen Stratford Station (44 minuten) en naar Londen Liverpool Street (centrum, 53 minuten). De trein gaat 3 tot 8 keer per uur.

 

 

Over Flybe

 

 

Flybe is Europa’s grootste regionale luchtvaartmaatschappij en verzorgt momenteel 179 routes naar 15 landen binnen Europa. De vluchten vanaf Groningen Airport Eelde zullen met een ATR72 worden uitgevoerd door Flybe’s franchisepartner Stobart Air. Het toestel biedt ruimte aan 72 passagiers.