economie

01 okt 2014, 08:08

Nieuwe toekomst voor boekhandel Godert Walter in Groningen

Nieuwe toekomst voor boekhandel Godert Walter in Groningen

De bij boekenliefhebbers zeer bekende Groningse boekhandel Godert Walter gaat aan een nieuwe toekomst beginnen. Per 1 oktober, vandaag, nemen Allard Steenbergen en Erwin de Vries gezamenlijk boekhandel Godert Walter over. De huidige eigenaar, Erik Kweksilber, die vanaf 1977 het bepalende gezicht is geweest van de boekwinkel, ziet zich wegens gezondheidsredenen genoodzaakt te stoppen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe eigenaren willen de boekhandel in zijn geest voortzetten: klantgericht, gepassioneerd en kwaliteitsbewust. Samen met de klanten, schrijvers, uitgevers en een ieder die het fysieke boek een warm hart toedraagt, willen zij aan de lange geschiedenis van deze mooie boekhandel een nieuw hoofdstuk toevoegen.

Godert Walter blijft gevestigd op de oude vertrouwde plek in de Oude Ebbingestraat 53 te Groningen.

 

Nieuwe eigenaren

 

Allard Steenbergen (41) werkte tot het faillissement meer dan vijftien jaar als boekverkoper en inkoper op de wetenschappelijke afdeling van Polare (Selexyz/Scholtens-Wristers). Zijn interesse en ervaring liggen onder andere op het gebied van natuurwetenschappen, economie, sociale wetenschappen en geschiedenis. Naast het huidige assortiment van Godert Walter zal hij zich richten op het samenstellen van een mooie collectie (populair) wetenschappelijke boeken.

 

Erwin de Vries (50) is parttime werkzaam als docent Duits aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen. Daarnaast is hij sinds het midden van de jaren negentig freelance werkzaam als educatief auteur voor onder andere Noordhoff Uitgevers en Coutinho en zijn eigen uitgeverij EK-Tekst.

 

Sinds zijn studie Duits aan de Rijksuniversiteit Groningen, die hij in 1988 afsloot, is hij tevens werkzaam als vertaler. Van kindsbeen is hij een boekenliefhebber, met name van Nederlands- en Duitstalige literatuur en publicaties op het terrein van geschiedenis.