economie

17 mrt 2018, 11:11

Nieuwe toekomst V&D pand Groningen

Nieuwe toekomst V&D pand Groningen

Er komt een nieuwe invulling voor het vroegere pand van V&D aan de Grote Markt. En snel ook. Al binnen twee weken al moet het vroegere V&D pand weer in gebruik zijn, met een bijzondere formule.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het vroegere pand van V&D in Groningen gaat een nieuwe toekomst tegemoet als winkelcentrum. Het wordt een “pop-up mall”, met tijdelijke winkels. Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

 

Het betreft een initiatief van vastgoed-ontwikkelaar Ralph Steenbergen. Zijn “pop-up mall” is een centrum met daarin winkels van bestaande grotere en kleinere zaken in Groningen. Deze bedrijven mogen slechts beperkte tijd hun producten verkopen in het V&D pand: daarna moeten ze vertrekken en is het de beurt aan andere Groningse ondernemers om hun producten er aan te bieden.

 

Volgens Ralph Steenbergen, eigenaar van het bedrijf Human Real Estate, is het voor het V&D pand aantrekkelijk wanneer er voortdurend doorstroming is van winkels. Bovendien biedt die tijdelijkheid ook kleine winkeliers de kans om op een A1-locatie te ondernemen.

 

Steenbergen heeft van de eigenaar van het V&D-pand alle ruimte gekregen om vaart te zetten achter de uitvoering van zijn  plannen. Al binnen twee weken hoopt hij het pand met de pop-up mall te kunnen openen, en op 27 april, Koningsdag, hoopt hij dat het nieuwe winkelcentrum al optimaal gepresenteerd kan worden.

 

Steenbergen hoopt dat het pand waar tientallen jaren V&D in gevestigd was, evenals de laatste twee jaar het bedrijf Topshelf - een soort laboratorium wordt voor retailers, die er kunnen onderzoeken hoe het publiek reageert op nieuwe producten. Steenbergen ontwikkelde eerder al de Watertoren en The Big Building in Groningen.

=====

Meer nieuws in onze groeiende Luncheditie. Iedere dag een overzicht van alleen het belangrijkste nieuws dat télt! Meld u nu aan voor deze gratis email-nieuwsbrief door op deze link te klikken. U ontvangt dan een mailtje te bevestiging. Afmelden gaat net ze gemakkelijk.