economie

19 jul 2017, 09:09

Nieuwe opleiding voor fotografie in Groningen

Hoe word je een betere fotograaf én kun je zelfs je beroep maken van fotografie? Met die vraag kunnen zoekende fotografieliefhebbers terecht bij de School voor Fotografie in Breda, Utrecht en vanaf september ook in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de zes lesdagen van de basisopleiding fotografie krijgen veel fotografen het fotovirus te pakken, weet directeur Saskia te Koppele. “Het gaat echt in je bloed zitten als je er eenmaal mee bezig bent. Het zoeken naar de onderwerpen voor je opdrachten, het onder de knie krijgen van de techniek.”

Positieve manier
Mayke Willems volgde al eerder een opleiding aan de School voor Fotografie. “Ik zocht naar een opleiding die aansloot op waar ik naar op zoek was: meer technische kennis, nóg beter leren kijken en meer controle over mijn fotografie”, vertelt ze. “Wat voor mij tevens van belang was, is om les te krijgen op een positieve, opbouwende manier. Dat heb ik gevonden bij de School voor Fotografie.”

Oud-student Joris van Lieverloo omschrijft het zo: “Een camera is een bijzondere trukendoos waar je magische momenten mee kunt vastleggen en kunststukken uit kunt halen. Maar hoe haal je het optimale uit deze trukendoos en hoe kan je magie laten werken. Nou, dit leer je op de School voor Fotografie!”

Aangename omgeving
De studenten leren veel van de docenten, dat gebeurt in een aangename omgeving, weet Gaby Verheyen. “Door opdrachten met elkaar te bespreken, te spiegelen leerde je verreweg het meest. Ik denk hieraan terug met een warm gevoel.”

De basisopleiding wordt gegeven in De Puddingfabriek.  De opleiding start bij voldoende inschrijvingen op vrijdag 22 september. De lessen zijn om de week.

Benieuwd naar andere opleidingen?

Kijk op de website van de School voor Fotografie.