economie

27 okt 2015, 15:03

Nieuwe manier van voetballen in Groningen: bal kan er nooit uit in Indoor Soccer Centre

Nieuwe manier van voetballen in Groningen: bal kan er nooit uit in Indoor Soccer Centre

Aan de Ulgersmaweg in Groningen zijn onlangs de velden geopend waar men supersnel kan voetballen. Dankzij netten om het veld, gaat de bal nooit ‘uit’ of ‘achter’ en kan men voortdurend door blijven voetballen. Het Indoor Soccer is in Engeland een grote hype, en de initiatiefnemers verwachten ook een grote belangstelling aan de Ulgersmaweg. Er is daar ook een gezellige sportkantine, waar men op een nieuwe manier televisie kan kijken, dankzij een scherm met zeer hoge beeldkwaliteit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als eerste locatie in de wereld is het Sportcafé van het nieuwe Indoor Soccer Centre in Groningen verrijkt met een dnp LaserPanel TV. De door dnp denmark ontwikkelde revolutionaire 100 inch Laser Projectie TV kent een beeldoppervlak van bijna drie vierkante meter. De grootte en beeldkwaliteit, maken de dnp LaserPanel uitermate geschikt voor het met-z’n-allen genieten van live sport in sportkantines, clubhuizen en andere horecagelegenheden.

 

Het overdekte sportcentrum, geschikt om maandelijks duizenden enthousiaste amateursporters te ontvangen, kent drie 30x15m hoogwaardige kunstgras voetbalvelden én een “paaltjes” voetbalveld. Hierbij draait alles om 5-a-side voetbal ook wel speedsoccer genaamd, een snel groeiende spelvariant van zaalvoetbal, die zeer populair is bij sporters in o.a. Groot-Brittannië en Duitsland.

 

“Een nieuwe sport verdient innovatieve faciliteiten”, aldus Erwin Bloeming, mededirecteur van het Indoor Soccer Centre, “en daarom hebben we ervoor gekozen om in ons Sportcafé een megagrote dnp LaserPanel TV te installeren in combinatie met Split-Xcreen-Advertising™ ”. “Medio december, wanneer ons Indoor Soccer Centre het toneel is van de laatste nationale voorrondes voor het wereldkampioenschap 5-a-side in Thailand, zullen we het Nederlandse publiek wel eens laten zien hoe vrijetijdsbesteding bij ons wordt beleefd”.

 

Over Indoor Soccer Centre

 

Indoor Soccer Centre is met haar drie FIFA gecertificeerde  5-a-side voetbalvelden en één “paaltjesvoetbal” veld het enige  5-a-side Indoor Centrum in de provincie Groningen en is een van de drie grootste indoor voetbal accommodaties in Nederland. 5-a-side wordt gespeeld op kunstgras en is ontwikkeld door Manchester United en toegevoegd aan hun voetbalopleiding. De attractiviteit en snelheid van het spel gecombineerd met de laagdrempeligheid maken dat het één van de snelst groeiende binnensporten is.