economie

27 nov 2013, 21:09

Nieuwe manier van kapitaal werven voor Groningse ondernemers veelbelovend: “crowdfunding”

Ondernemers uit Groningen en de rest van het Noorden die kapitaal nodig hebben zijn niet meer uitsluitend op banken aangewezen. Een nieuwe manier van fondsen-werven blijkt ook zeer succesvol te kunnen werken. Dat bleek afgelopen maandag tijdens een bijeenkomst van Flinc, een organisatie die startups helpt hun onderneming sneller van de grond te krijgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Assen werd afgelopen maandag het Crowdfunding Event gehouden,gewijd aan deze alternatieve manier van financieren, waarbij men tientallen tot honderden mensen zoekt die in een bedrijf of in een product willen investeren. Dat kan tot grote successen leiden.

 

Crowdfunding begint in Nederland steeds meer een serieuze vorm aan te nemen. Ging er twee jaar geleden nog maar 700.000 euro om in crowdfunding, in 2013 is dat 30 miljoen. En de verwachting is dat het bedrag in 2015 is gestegen naar 255 miljoen euro.

 

Voor Flinc was dat reden genoeg om samen met de gespecialiseerde consultants van Douw&Koren zeker 150 startende en ervaren ondernemers eens goed bij te praten over crowdfunding. ‘Er is een enorme ontwikkeling’, zegt consultant Simon Douw.

 

De consultants van Douw&Koren, die zich al jaren bezighouden met crowdfunding en het event invulling gaven, schermden daarbij vooral met inspirerende succesverhalen. Van Marijn Berk die met zijn bedrijf Phorce 200.000 euro binnenhaalde voor de productie van een modieuze tas met ingebouwde lader voor telefoon, laptop of een tablet.


Of Peter van Kampen die als eigenaar van Ekonoom binnen twee weken 40.000 euro gefinancierd kreeg voor uitbreiding van zijn biologische webwinkel.


Alles over het crowdfunding event op:


 www.nom.nl en op  www.f-linc.nl