economie

04 nov 2016, 09:09

Nieuwe Groninger Ondernemers Courant in teken van Promotiedagen, Let’s Gro en OpenStad

Nieuwe Groninger Ondernemers Courant in teken van Promotiedagen, Let’s Gro en OpenStad

De nieuwste editie van de Groninger Ondernemers Courant staat in het teken van de Promotiedagen, het inspiratiefestival Let’s Gro en open bedrijvendag OpenStad. En wist u wel dat het Groninger Forum he-le-maal vol zit? De papieren courant is afgelopen week weer bij duizenden ondernemers op de mat geploft. U kunt de courant ook online lezen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat goed met de Groninger economie, zo valt te lezen in de krant. Wethouder Joost van Keulen ervaart een enorm positieve vibe. En in ondernemend Groningen gebeurt er veel. Zo verhuist AVEBE naar Zernike en komt er een energie-innovatieproeftuin voor het MKB. Positief is ook de ‘Grunneger Nobelprijs’, want RUG-wetenschapper Ben Feringa zal met die prijs zeker meet buitenlandse studenten en wetenschappers naar de stad trekken, aldus bestuursvoorzitter Sibrand Poppema. Directeur Dirk Nijdam vertelt over de vorderingen binnen het Groninger Forum, dat je wekelijks een stukje hoger ziet worden.

Maar er zijn ook de nodige uitdagingen en kansen die de Groningers kunnen benutten. Bovendien staat de stad voor een enerverende periode, want de komende jaren wordt hard gewerkt aan een nieuwe zuidelijke ringweg en een nieuw Hoofdstation. Dat is nodig om de stad bereikbaar te houden, maar de ondernemers en Stadjers zullen overlast ervaren van de werkzaamheden, zo valt te lezen.
 

In de courant valt verder veel te lezen over de succesformule Let’s Gro en de tweede editie van OpenStad. Bovendien kunt u zich alvast voorbereiden op de Promotiedagen, die volgende week in MartiniPlaza plaatsvinden.

De krant is hieronder online te lezen. Wilt u in het vervolg ook een exemplaar ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@groc.nl. De Groninger Ondernemers Courant heeft ook een nieuwssite. De vier bedrijvenverenigingen in de stad Groningen zijn de initiatiefnemers van het platform.