economie

27 okt 2017, 10:10

Nieuwe gasminister maakt van Groningen topprioriteit

Nieuwe gasminister maakt van Groningen topprioriteit

De nieuw minister van Economische Zaken, Eric Wiebes, gaat van het gasdossier in Groningen een topprioriteit maken. Dat zei hij tijdens een presentatie van het nieuwe kabinet op RTL. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Het gaat niet goed in Groningen”, zegt de nieuwe minister. “Het staat eigenlijk bijna stil. Alle aandacht moet daar naar toe.” Wiebes spreekt zelfs van een topprioriteit.

Vooralsnog heeft de minister nog geen concreet plan voor een bezoek aan Groningen. “Maar dat komt zeker. Het is pas mijn eerste werkdag”, aldus Wiebes.

Eric Wiebes is de opvolger van Henk Kamp, die zich de laatste jaren ook nadrukkelijk bezighield met het gasdossier. Ondanks dat Kamp de gaskraan meerdere malen dichtdraaide, kon hij in Groningen rekenen op veel kritiek. 

De nieuwe minister kreeg op zijn eerste dag meteen een lading puin op de stoep van zijn ministerie. Milieudefensie wilde daarmee aandacht vragen voor de gevolgen van de gaswinning. De brokstukken zouden afkomstig zijn van een ingestorte monumentale boerderij. Milieudefensie overhandigde ook een inwerkdossier om aandacht te vragen voor de Groningers.