economie

11 mei 2016, 10:10

Nieuwe expositie Galerie Erika Stulp Oude Kijk in ’t Jatstraat

Nieuwe expositie Galerie Erika Stulp Oude Kijk in ’t Jatstraat

In Galerie Erika Stulp in de Oude Kijk in ’t Jatstraat 62 is  afgelopen weekend een nieuwe expositie van start gegaan van schilderijen gewijd aan het thema ‘Vrouwen van verf’. Er zijn kleurrijke werken te zien van eigenaresse en kunstenaresse Erika Stulp en van Jannes Koetsier. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Erika Stulp is niet alleen een gedreven kunstenares, maar ook een succesvol ondernemer die in dit gedeelte van de Oude Kijk in ‘t Jatstraat met succes al sinds 2001 haar galerie/atelier drijft.

De nieuwe expositie is te zien tot en met 3 juli. Liefhebbers van figuratief/expressionistisch en kleurrijk werk kunnen er hun hart ophalen.

‘Jannes en ik hebben voor het thema ‘Vrouwen van verf’ gekozen omdat we vrouwen boeiend vinden om te schilderen vanwege hun vormen en subtiele bewegingen. Dát proberen we te vangen in verf!’, vertelt Erika.

Erika Stulp is afgestudeerd aan Academie Minerva. Ze schildert in acryl of in gemengde techniek. Haar stijl noemt ze expressionistisch en monumentaal met een stevige toets. Haar inspiratiebron is de innerlijke wereld.

Jannes Koetsier (1979) studeerde ook aan de Academie Minera. Bij Koetsier gaat het vooral over licht, verf en een ‘bekoorlijk soort van verval’.

Erika (71) organiseert vaak exposities rond een bepaald thema en nodigt dan ook een gastkunstenaar uit. Onlangs waren er schilderijen te zien rond het thema ‘Veranderde stad’, gewijd aan het A-Kwartier, of: ‘Afscheid van de rosse buurt’.

Volgens Erika gaat het momenteel goed met de Oude Kijk in ’t Jatstraat als winkelstraat. ‘Er zijn veel zelfstandig ondernemers, met de meest uiteenlopende producten en diensten. En in dat palet aan winkels past een galerie ook uitstekend. Er zijn meer terrasjes en er meer publiek: het wordt hier steeds gezelliger!’.

 

Haar eigen zaak is gevestigd aan het einde van de Oude Kijk in ’t Jatstraat. En net op dat punt zijn er de laatste tijd wat winkels vertrokken. ‘Hopelijk komen er snel weer nieuwe winkels in dit gedeelte van de straat. Zelf heb ik ook het plan om hier een nieuw bedrijf te openen. Want ik vind dit zo’n mooie winkelstraat! Ik wil er dus graag alles aan doen om ook dit stukje van de straat zo levendig en aantrekkelijk mogelijk te houden’, aldus Erika.

 

Meer informatie:

 

www.erikastulp.nl