economie

19 dec 2011, 09:09

Nieuwe Ebbingestraat meest gastvrije winkelstraat van Groningen

De Nieuwe Ebbingestraat is de winnaar geworden van de titel: ‘Meest Gastvrije Straat van Groningen 2011’. Het betrof een wedstrijd van de Groningen City Club.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van 7 november tot 10 december vond de verkiezing voor de Meest Gastvrije Straat van Groningen 2011 plaats. Iedereen, ondernemer, bezoeker, toerist en inwoner, kon via de websites van De Groninger Gezinsbode en de Groningen City Club zijn stem uitbrengen op de meest gastvrije (winkel)straat in de Groningse binnenstad.

 Dit gebeurde aan de hand van criteria als veiligheid, winkelmix, netheid en de manier waarop de bezoeker in ondernemingen in de deelnemende straten wordt benaderd. De Nieuwe Ebbingestraat had op alle onderdelen de beste score. De verkiezing is een initiatief van de Groningen City Club en werd gefaciliteerd door De Groninger Gezinsbode.

Achtergrond


De verkiezing is bedoeld om de koop- en verblijfsfunctie van de binnenstad hoog in het vaandel te houden en alle (winkel)straten bij bestaande en nieuwe bezoekers onder de aandacht te brengen. Want de binnenstad heeft nog steeds immens veel te bieden. (Grote) winkelketens die in slechts enkele steden zitten, kleinere formules die in de meeste plaatsen zijn gevestigd en zelfstandige ondernemers die alleen maar in de Groningse binnenstad te vinden zijn maken door hun gezamenlijke inspanningen het verschil tussen een gewone en een bijzondere binnenstad. Samen doen ze veel moeite om bezoekers in de binnenstad te houden en zij worden daarin ondersteund door o.a. de Groningen City Club.

Woensdag overhandigt Bert-Jan Hakvoort, voorzitter Groningen City Club, ter hoogte van ’t Binnenhuis Woninginrichting (Nieuwe Ebbingestraat 15) de trofee ‘Meest Gastvrije Straat van Groningen 2011’ aan Wilma Naaijer, voorzitter van Ondernemersvereniging Ebbingekwartier, waar ook de Nieuwe Ebbingestraat onder valt.