economie

17 apr 2012, 09:09

Nieuwe designwinkel van leerlingen AOC Terra in hartje Groningen

Leerlingen van de opleiding Design & Styling van AOC Terra in Groningen hebben sinds zaterdag 14 april een tijdelijke winkel geopend in hartje Groningen. Samen met een aantal ‘design’-collega’s verkopen zij hun eigen duurzame producten in the Walnut mixstore in de Oude Boteringestraat 14.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vierdejaars leerlingen van de mbo-opleiding werken dit jaar aan hun laatste proeve van bekwaamheid. Dit is een toets om vast te stellen of een leerling de kennis, vaardigheden en houding heeft om zijn toekomstige beroep te kunnen uitoefenen.

Binnen deze laatste proeve staat het ondernemerschap centraal. De leerlingen hebben een ondernemersplan bedacht en willen winst maken door duurzame design producten gemaakt van restmateriaal te verkopen.

Naast een succesvolle deelname op Wonen & Co de beurs in maart van dit jaar, staan ze nu drie weken lang in deze winkel waarin je ook werk van andere talentvolle noordelijke ontwerpers kan kopen. De openingstijden vind je op de website: www.ecopopupstore.nl.

De eco pop-up Store in Groningen is een samenwerking tussen Green Moon, Zo Simpel, Van San, The South is Blooming en Studio Vensterbank. Naar aanleiding van de eco pop-up store van Green Moon in november en december 2011 hebben deze vijf partijen de handen ineen geslagen om een voorjaars pop-up store in Groningen op te laten bloeien.