economie

03 sep 2014, 15:03

Nieuw VVV-kantoor in noord-Groningen op centrale plein in Uithuizen

Noord-Groningen krijgt er een nieuwe VVV-locatie bij. Aan De Blink, het centrale plein in Uithuizen, om precies te zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 De VVV in Uithuizen breidt uit met een nieuwe locatie voor de bezoekers. De Mennonietenstraat wordt de back-office en de nieuwe locatie aan de Blink wordt de front-office. Een stap voorwaarts in de doelstellingen van VVV Top van Groningen om zoveel mogelijk bezoekers te bedienen van toeristische informatie in deze regio.

 

De VVV locaties in de gemeente Eemsmond worden gerund door Top van Groningen. Top van Groningen verzorgt het gastheerschap, als onderdeel van regiomarketing, voor de DEAL gemeenten. Zij heeft veel ambities als het gaat om het verhogen van de service. Eén van de doelstellingen van VVV Top van Groningen is dat informatie op een plek te vinden is waar veel bezoekers en toeristen komen. Daarnaast hebben zij ruimere openingstijden voor ogen en wil ze de continuïteit goed regelen.

 

Bij de boekhandel

 

De huidige locatie aan de Mennonietenstraat blijft als kantoorfunctie voor vrijwilligers in stand, een soort back-office dus. De nieuwe bezoekersfunctie komt in de winkel van kantoor- en boekhandel Venema. Het assortiment van de boekhandel (ondermeer locale streekproducten gericht op toeristen) past goed bij de visie van VVV Top van Groningen.