economie

25 jun 2013, 21:09

Nieuw uitvaartcentrum in provincie Groningen tussen Delfzijl en Appingedam

Met het onthullen van het informatiebord op 25 juni, bij het gemeentelijk begraafpark “Maarhof” op de grens tussen Delfzijl en Appingedam geven Harrie en Alex Eefting van Uitvaartverzorging Eefting B.V.  het startsein  voor de bouw van een ultra modern uitvaartcentrum aan de Weg naar de Dam 19 te Delfzijl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het krijgt de toepasselijke naam “Fivelhof”,  genaamd naar voormalig rivier de Fivel, in dit gebied.
Hiermee geeft Eefting aan dat zij het van belang achten rekening te houden met de natuurlijke omgeving en het nieuwe gebouw  goed te laten inpassen in het ruimtelijk gebied.
 

Met de bouw van uitvaartcentrum “Fivelhof” wordt er invulling gegeven aan een regionale voorziening, welke past in de huidige samenleving en aan  de beleving welke men heeft rondom een uitvaart. Het uitvaartcentrum zal ruimte gaan bieden voor 300 personen en er zal een hypermoderne horeca afdeling worden gerealiseerd.


Alle voorzieningen zijn dus in het gebouw aanwezig, waaronder een achttal 24-uurs rouwkamers,  opdat men individueel,  zo persoonlijk mogelijk in de gelegenheid wordt gesteld om stijlvol afscheid te nemen op elk willekeurig moment.
Tevens wordt er alle ruimte gegeven om in de aula diverse vormen van een afscheidsdienst te houden, welke passen binnen elke cultuur en religie.

De ligging van het gebouw is in een rustieke en natuurlijke omgeving, hetgeen ook in de bouw tot uiting komt door gebruik te maken van vele duurzame materialen en energieverbruik.


Volgens directeur Eefting van het gelijknamig uitvaartbedrijf: “We zijn blij dat we na een lange en gedegen voorbereidingsperiode samen met de gemeente,  de architect, aannemer, ‘O.W.M. Uitvaartzorg Delfzijl u.a.’  en overige lokale partijen, welke op het informatiebord staan vermeld,
zijn gekomen tot dit concept.''