economie

06 dec 2011, 21:09

Nieuw Ubbo Emmius Colleghie geïnstalleerd bij bijeenkomst over toekomst van Congressen in Groningen

Burgemeester Peter Rehwinkel installeert woensdagmiddag tien nieuwe leden van het Ubbo Emmius Colleghie. De installatie door de burgemeester vormt het hoogtepunt van de educatieve bijeenkomst ‘Congresseren in de Toekomst/Kansen voor Groningen’. Deze bijeenkomst vindt plaats in Het Kasteel, Melkweg 1, in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 1997 heeft, op initiatief van het Groningen Congres Bureau, een gezelschap van congresinitiatoren uit de wetenschapswereld en het bedrijfsleven in Groningen zich verenigd in het Ubbo Emmius Colleghie. Dit Colleghie, in 1997 geïnstalleerd door de Commissaris van de Koningin in de Provincie Groningen, de Burgemeester van de stad Groningen en de Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft als doel Groningen als ontmoetingsplaats verder uit te bouwen. Educatie in het kader van congresorganisatie is hier een belangrijk aspect van.

De meerderheid van de leden van het Ubbo Emmius Colleghie heeft één ding gemeen: zij hebben allen één of meerdere keren, al dan niet samen met het Groningen Congres Bureau, een succesvol, internationaal, meerdaags congres in Noord-Nederland georganiseerd. Het Ubbo Emmius Colleghie beschikt hiermee over een enorm potentieel aan ervaringsdeskundigen. Zij zijn hiermee ook uitstekend in staat mee te denken over wat nodig is voor succesvol congresseren in de toekomst.

Onder de tien nieuwe leden bevindt zich onder anderen de hoogleraar mevrouw Verpoorte die vorig jaar een groot internationaal congres organiseerde met meer dan 1100 deelnemers. Daarmee was het één van de grootste congressen ooit in Groningen.