economie

01 apr 2016, 15:03

Nieuw Stadscafé Pronk aan Vismarkt in Groningen geopend: genieten op z’n Gronings

Nieuw  Stadscafé  Pronk aan Vismarkt in Groningen geopend: genieten op z’n Gronings

Groningen is een nieuw Stadscafé rijker. Gisteren is aan de Vismarkt 56 namelijk het nieuwe Stadscafé Pronk geopend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De formele opening van Stadscafé Pronk was donderdagmiddag in aanwezigheid van wethouder Joost van Keulen van economische zaken en stadshistoricus Beno Hofman.

Stads- & terrascafé Pronk is volgens de initiatiefnemers ‘een geweldig eet- en drinkcafé met een (verwarmd) terras dat elke dag open is. Mooi, gezellig, stijlvol, eigentijds, warm en gastvrij. Bij Pronk kun je niet alleen lekker koffiedrinken, lunchen en borrelen, maar ook heerlijk dineren.’

Bij de samenstelling van de kaart is gestreefd naar een gevarieerd aanbod, zodat er voor iedereen iets te genieten valt. Vlees, vis of vegetarisch, er is volop keus uit eerlijke, lekkere gerechten. Veel van de ingrediënten en producten worden geleverd door onderscheidende ondernemers uit de stad. “Ons motto is namelijk: Gronings genieten”.

Bijzonder plafond

Eén van PRONK’s pronkjewailen is volgens de uitbaters het prachtige bewerkte plafond. Het toont de vier seizoenen.

Drie mannen

Dat het nieuwe Stadscafé kon worden geopend is te danken aan drie mannen. Wim ten Cate, Joop Witteveen en Gerben Okkinga. Wim gaat de zaak runnen, Joop en Gerben zijn als investeerders nauw betrokken. (Foto: Facebook Stadscafe Pronk).