economie

06 okt 2014, 20:08

Nieuw evenement voor internationale studenten in Groningen: Experience Groningen

Groningen krijgt een nieuw evenement, speciaal voor internationale studenten: Experience Groningen. Vrijdag 21 november en zaterdag 22 november laat dit event de nieuwe lichting internationale studenten op speelse wijze kennismaken met de stad en provincie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 In een gevarieerd programma maken ze kennis met alles wat Groningen te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, bedrijfsleven en wetenschap. ’s Avonds wordt er gegeten bij Stadjers thuis.

 

Experience Groningen is een landelijk uniek initiatief van de gemeente en de provincie Groningen. Zij willen hiermee de internationale gemeenschap in Groningen in contact brengen met de lokale en regionale voorzieningen. Nog te vaak weten internationale studenten de weg niet te vinden naar bijvoorbeeld de Stadsschouwburg of FC Groningen. Ook het regelen van stageplekken in het regionale bedrijfsleven, dat juist steeds internationaler wordt, gaat vaak nog moeizaam.

Groeiende groep
En dat terwijl de internationale gemeenschap in de stad Groningen bij uitstek verantwoordelijk is voor de bevolkingsgroei. Zo liep het aantal buitenlandse studenten in de periode van 2005 tot 2014 op van 1.500 tot 6.000. Inmiddels is 1 op de 10 studenten in Groningen van buitenlandse komaf. Jaarlijks worden zo’n 2.500 nieuwe internationale studenten verwelkomd. Experience Groningen is erop gericht juist deze groep kennis laten maken met alles wat de stad én de provincie hen te bieden heeft.

Kijkje achter de schermen
Experience Groningen vindt als nieuw tweedaags event tegelijk plaats met Let’s Gro op vrijdag 21 en zaterdag 22 november. De organisatie ligt goeddeels in handen van (internationale) studenten. Zij hebben een programma samengesteld rond sport, cultuur, wetenschap en bedrijfsleven. De 500 deelnemende studenten geven zelf hun voorkeur aan, waarna ze groepsgewijs een interactief kijkje achter de schermen kunnen nemen bij bijvoorbeeld het Groninger Museum, het stadhuis of FC Groningen. Ook is er een business markt waar de studenten kunnen uitvinden wat hun kansen als international zijn op de Groningse arbeidsmarkt.

 

Eten met Stadjers


Aan het einde van de eerste dag eten de studenten bij Stadjers thuis. Via deze Stadjers, hun verhalen en hun kookkunsten maken de studenten op ongebruikelijke wijze kennis met het Groninger leven. Stadjers die willen meedoen, kunnen zich opgeven via www.experiencegroningen.com. Na het diner is er gratis toegang tot een cultuurprogramma in de binnenstad, in onder meer het Groninger Forum en poppodium Simplon. De volgende dag gaan de studenten met de bus op pad om de highlights van de provincie te ontdekken.

Binnenkort vindt u meer informatie op www.experiencegroningen.com.