economie

15 apr 2013, 09:09

Nieuw bedrijf vestigt zich in Eemshaven: Amasus Shipping

De grootste groei is er nu wel even uit, maar toch gaat het nog steeds gestaag omhoog met de bedrijvigheid in de Eemshaven. Zo vestigt zich er binnenkort het bedrijf Amasus Shipping.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Amasus Shipping - met hoofdvestiging in Delfzijl - heeft per 1 april jl. een nieuw kantoor geopend in de Eemshaven aan de Eemshornweg 3. Reden voor deze nieuwe vestiging is de toename van het aantal scheepsagenturen en de toename van de offshore werkzaamheden voor Amasus Offshore.

Toename schepen


Amasus Shipping B.V. is een internationaal logistieke dienstverlener die sinds de oprichting van het bedrijf in 1981 scheepsagenturen aanbiedt in de noordelijke havens. Het hoofdkantoor staat aan de Zijlvest in Farmsum. 

De “Amasus” vloot heeft zich in de afgelopen jaren getransformeerd naar de geselecteerde marktsegmenten van de zee-/riviervaart en de short sea speciale-ladingmarkt. In de afgelopen jaren is het aantal schepen onder het commerciële management van Amasus gegroeid naar 70 schepen. Wegens de centrale ligging en de uitstekende faciliteiten zijn de schepen van Amasus regelmatig te gast in de noordelijke zeehavens.