economie

21 jun 2012, 10:10

Nieuw bedrijf NOADIN helpt vrouwen met borstkanker verder

Vrouwen die te horen krijgen dat ze borstkanker hebben weten vaak niet welke weg ze moeten bewandelen om de beste behandeling of begeleiding te krijgen. Ze zijn vaak nog onzeker of aangeslagen en missen de kennis en contacten om de juiste hulp of specialist te vinden. In het Groningse Haren is door ex- borstkankerpatiƫnte Sjoukje Niehof nu een bedrijf opgericht dat zich richt op het begeleiden van vrouwen naar de voor hen beste hulpverlening en behandeling. NOADIN is de naam van dit bedrijf, dat zich richt op vrouwvriendelijke borstkankerzorg voor vrouwen uit heel Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

NOADIN richt zich op het begeleiden en adviseren van vrouwen met borstkanker en levert een voor Nederland unieke dienstverlening omdat het zich zowel richt op de technisch-rationele als de emotionele problematiek. Sjoukje Niehof wil met NOADIN inzicht bieden in de keuzemogelijkheden die er zijn en de vrouwen in contact brengen met gerenommeerde specialisten.


Ook wil NOADIN een plaats zijn waar vrouwen angsten en emoties die de diagnose borstkanker oproepen kunnen bespreken en verwerken.‘De zorg die vrouwen kunnen krijgen in Nederland is over het algemeen voldoende tot goed; de verschillen in behandelaanbod zijn groot. Het is soms echt lastig om de juiste specialist te vinden die voor jouw situatie het beste is. Als je zorg op maat wilt hebben, dan moet je precies weten bij wie je in jouw situatie het beste terecht kunt, en daar kunnen wij bij helpen’, aldus Sjoukje.


Sjoukje Niehof studeerde bestuurs- en organisatie wetenschappen en werkte zelf jarenlang in de zorg. Enkele jaren geleden kreeg ze borstkanker. Ze slaagde er in om tijdig de juiste specialist te vinden. Maar dat haar dat lukte was ook in hoge mate te danken aan haar persoonlijke netwerk. ‘Ik realiseerde mij dat lang niet iedereen zoveel contacten heeft en de weg in de medische wereld zo goed kent als ik. Daarom bedacht ik dat het misschien goed zou zijn wanneer er een bedrijf zou komen dat contacten zoals ik die heb in mijn netwerk, ten dienste van andere vrouwen zou stellen. En zo is NOADIN ontstaan’, zo vertelt ze.


Volgens Niehof is er veel goede zorg in Nederland, op veel verschillende plekken, maar vaak is onvoldoende duidelijk waar het gebeurt, en door wie, en wat de verschillen zijn. NOADIN wil vrouwen, in een onzekere fase in hun leven, helpen de juiste weg te kiezen. Daarbij kiezen de vrouwen zelf hun weg en NOADIN kan hen daarin ondersteunen.


Het nieuwe bedrijf is gevestigd aan de Rijksstraatweg 18 in Haren. Belangstellenden kunnen langs komen na een afspraak, maar begeleiding via internet (skype) is ook mogelijk. De kosten worden veelal vergoed via de aanvullende verzekering.

Meer informatie: www.noadin.nl