economie

29 okt 2015, 07:07

Naaiatelier Van Hulley in Groningen (boxershorts) genomineerd voor internationale prijs

Naaiatelier Van Hulley in Groningen (boxershorts) genomineerd voor internationale prijs

Het Groningse naaiatelier Van Hulley – waar dames oude overhemden veranderen in persoonlijke boxershorts - is genomineerd voor een internationale prijs. Het gaat om de Circular Economy Award, uit gezet door het World Economic Forum. In de lijst van de 11 finalisten is eigenaresse Jolijn Creutzberg de enige Nederlandse ondernemer. Iedereen kan op het Groningse bedrijf stemmen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Hulley - "Je eigen overhemd terug als boxershort" - is genomineerd voor de Circular Economy Award, uit gezet door het World Economic Forum.  In de lijst van de 11 finalisten is Jolijn Creutzeberg (53), die in 2012 met het bedrijf begon, de enige Nederlandse ondernemer.

Een stem is gedaan met één simpele druk op de knop (geen moeilijk inlog-gedoe) via deze link:

https://thecirculars.org/peoples-choice

 

Bedrijfsprofiel

 

In het naaiatelier van Van Hulley in Groningen maken gemiddeld twaalf vrouwen van versleten overhemden een persoonlijke boxer. Deze boxer wordt met de hand gemaakt door vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij krijgen een gerichte opleiding en vergroten daarmee hun kansen op betaald werk.

 

Bij Van Hulley gaan ze anderhalve dag per week naar school om zo hun entreebewijs voor het MBO te halen. Dat brengt hun dichter bij het realiseren van hun dromen.’Daarmee past Van Hulley perfect in deze tijd: sociaal, duurzaam en persoonlijk.’, zo meldt het naaiatelier.

 

Milieubeleid

 

De gewone kledingbranche is erg milieuvervuilend. Er worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt veel energie en water verspild. ‘Door kleding te recyclen proberen wij hier iets aan te doen’.

 http://www.vanhulley.nl