economie

04 nov 2015, 09:09

Muziek in 25 Groningse winkels tijdens Walk-In Concerts houdt binnenstad verrassend

Muziek in 25 Groningse winkels tijdens Walk-In Concerts houdt binnenstad verrassend

Concerten in etalages, paskamers, bij de kassa, bij de koffiecorner of midden in de winkel: in Groningse winkels viel volop van muziek te genieten, afgelopen zondag. Duizenden mensen die winkelden genoten van de onverwachte optredens, tijdens de derde editie van de Walk-In Concerts in Groningen. Het is een van de vele manieren waarop winkels in de binnenstad de concurrentie met internet het hoofd binnen, want shoppen in de binnenstad blijft op deze manier verrassend. Jong en oud konden afgelopen zondag bovendien genieten van (jong) muzikaal talent uit Groningen, stad en provincie, dat zich aan een breed publiek kon presenteren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie van Walk-In Concerts kijkt terug op een geslaagde derde editie van het muziekfestival in 25 winkels afgelopen zondag in de binnenstad van Groningen. De bezoekers konden ondanks de mist, de 25 deelnemende winkels vinden en genieten van de muziek. Gelukkig stonden alle locaties op de plattegrond met het complete programma en winacties van alle 25 deelnemende winkels.

 

 

Met dit jaar een breed aanbod van singer songwriters, duo's, ensembles en nieuw dit jaar bands. Ook Orchestre Byciclette heeft gezorgd voor sfeer in de stad. Een heus fietsorkest reed door de straten van Groningen. Muziekliefhebbers, winkelend publiek en toeristen kwamen in aanraking met het concept, een vertaling van de huiskamerconcerten naar de winkels. Unieke concerten in de etalages, naar de paskamers, bij de kassa, bij de koffie corner of midden in de winkel, alles kwam voorbij.

 

 

De bezoekers/muziekliefhebbers van Walk-In Concerts konden naast het genieten van de muziek ook prijzen winnen. 25 unieke Walk-In Concerts gitaren en de hoofdprijs, de Marshall, vanuit de winactie op Facebook. Alle prijzen worden de komende dagen uitgereikt aan de winnaars.

 

 De organisatie hoopt dat de gitaren bijdragen aan nieuw muzikaal talent in Groningen, dat ze met de gitaar lessen nemen en verder gaan in de muziek.