economie

22 nov 2016, 12:12

MS Mode houdt alle vijf filialen in Groningen

MS Mode houdt alle vijf filialen in Groningen

Goed nieuws voor de winkelketen MS Mode: ondanks het faillissement kunnen alle filialen in de provincie Groningen open blijven. MS Mode heeft winkels in Groningen, Delfzijl, Hoogezand, Winschoten en Stadskanaal. In heel Nederland kan het bedrijf 95 van de 130 winkels redden.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

MS Mode maakte onlangs een doorstart, nadat het bedrijf in augustus van dit jaar faillissement had aangevraagd. De eigenaar van het bedrijf, de Coolinvestments Group van ondernemer Roland Kahn, haalde toen GA Europe erbij, dat is gespecialiseerd in het herstructureren van bedrijven. Coolinvestments financierde de herstructurering zelf.

,,Deze doorstart is heel goed nieuws voor veel medewerkers en de vele klanten die MS Mode een warm hart toedragen'', aldus de curatoren Frits Kemp en Cees de Jong van GA Europe in het Algemeen Dagblad. De winkels die nu open zijn, zullen dat ook blijven. Op de facebook-pagina van MS Mode klagen klanten en medewerkers wel over het ontslag van vooral ervaren personeel, dat te duur zou zijn. Tegelijkertijd zijn veel trouwe klanten blij dat ze verder bij MS Mode kunnen shoppen.

Winkelsterfte staat even stil

De winkelsterfte lijkt in Groningen dus even op te houden. Niet alleen de doorstart van MS Mode is een succes, ook openden in de Herestraat in Groningen vorige maand drie nieuwe winkels in één week tijd. Het gaat om de kledingwinkel Pull&Bear, de cosmeticawinkel Kiko Milano en Little Lovely Company, een winkel met lampen en decoratie voor kinderen. Filialen van Swarovski en het eveneens doorgestarte Aktie Sport staan nog in de steigers.

Ondanks al het nieuws over het faillissement van winkels lijken de winkeliers in Groningen het dus nog niet zo slecht te doen. Vaak wordt het uitsterven van winkels in verband gebracht met het succes van webshops voor kleding, die met blogs vol modetips proberen klanten aan te trekken. Dat fysieke winkels en webshops ook naast elkaar kunnen bestaan, is in Groningen te zien. Bovendien hebben veel winkels ook een eigen webshop, die voor hen duidelijk geen concurrentie is voor hun winkels met personeel.

Overigens geldt dit succes niet voor alle winkelketens. Vorige maand werd bekend dat in Groningen en Friesland vier schoenenwinkels van de keten Scapino gaan sluiten. Scapino was onder het voormalige moederbedrijf Macintosh Retail failliet gegaan. Begin dit jaar werd Groningen bovendien opgeschrikt door de sluiting van De Bijenkorf, die sinds 2000 open was. Hierdoor laten andere winkelketens zich echter niet afschrikken: er zijn al meerdere bedrijven die interesse tonen in het pand van De Bijenkorf, dat ook in de Herestraat staat. Opvallend is wel dat het meestal om buitenlandse investeerders gaat.