economie

14 aug 2015, 10:10

Mr. Guitar Hero verbindt zich aan Groningse startup Chordify

Mr. Guitar Hero verbindt zich aan Groningse startup Chordify

Chordify, de in Groningen ontwikkelde online muziekdienst die muziek in akkoorden vertaalt, heeft een opmerkelijke ambassadeur weten binnen te halen. Het gaat om Marcus Henderson, een Amerikaanse gitaarvirtuoos, die onder andere leadgitarist is voor populaire games als Guitar Hero en Rock Band.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Henderson wordt gezien als een leidende figuur in de muziekindustrie voor games. “Het team heeft ongelooflijk veel zin om met Marcus te werken”, aldus Gijs Bekenkamp, marketing director van Chordify. “Zijn kennis en kunde zijn voor ons weer een grote stap vooruit.”

‘Mr. Guitar Hero’ heeft voor het team van Chordify een tour langs de magnaten van de San Fransisco Bay georganiseerd. Ze zullen daar om tafel gaan met de creatievelingen van onder andere Apple, Pandora en Electronic Arts (EA).

Bekenkamp:  "Ons doel is om wereldwijd het meest vooraanstaande platform te worden op het gebied van het studeren en meespelen van muziek. Ik geloof dat we door de samenwerking met Marcus en het inzetten van zijn netwerk belangrijke stappen kunnen gaan zetten om ons doel te behalen. De ontmoeting is ook nog maar het tipje van de sluier, er zal de komende tijd nog een hoop innovatie volgen.”

Wat is Chordify?

Chordify is een online muziekdienst voor en dóór muziekenthousiastelingen, waarmee de gebruiker muziek uit een eigen bibliotheek of van online aanbieders als Youtube en Soundcloud kan omzetten naar akkoorden. Chordifyherkent automatisch akkoorden uit een muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige en intuïtieve player. Zo maakt Chordify het studeren en meespelen van muziek snel en leuk.
In januari 2014 werd Chordify Premium gelanceerd. Een abonnementsdienst, die naast de basisfuncties, nog veel meer nieuwe mogelijkheden biedt zoals het transponeren van akkoorden, het vertraagd afspelen van de muziek en het downloaden van akkoordenschema's.

Prijzen en awards

De Groningse muziekdienst heeft in zijn korte bestaan al veel lof geoogst. In het afgelopen jaar werd de start¬up genomineerd voor de Shell LiveWIRE en Deloitte Rising Star Awards. Ook was Chordify finalist voor de Accenture Innovation en de Buma Music Meets Tech Awards tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Chordify won ook de Dutch Pitch Session op het Northside Festival in New York en ontving tevens een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Chordify werd daarnaast ook geselecteerd om een pitch te doen tijdens The Next Web Conference in New York City.