economie

06 dec 2013, 09:09

‘Mooiste’ Sinterklaasetalage van Groningen: Truus & Bregje in de Zwanestraat

Truus & Bregje in de Zwanestraat heeft zojuist de wedstrijd: “mooiste Sinterklaasetalage van Groningen” gewonnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

WirWar Puzzels en Spellen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat krijgt de tweede prijs en Hugo Boss Store aan het A-kerkhof de derde. Andere etalages die de jury opvielen waren o.a. De Gouvernante (Grote Kromme Elleboog), Sportel Optiek (Nieuwe Ebbingestraat), Body Touch en Pasveer Lederwaren (Oosterstraat), Artistiek (Oude Ebbingestraat) en Scholma Lingerie de Luxe (Zwanestraat).


Vanmorgen vond in het Huis van Sinterklaas de prijsuitreiking plaats van de Mooiste Sinterklaasetalage. De Groningen City Club heeft in de aanloop naar de Sinterklaasfestiviteiten de binnenstadsondernemers opgeroepen hun bedrijf in een passende Sinterklaas sfeer te versieren.

Een deskundige jury bestaande uit mevrouw Petra Koonstra (ondernemer in het Ebbingekwartier, Het Paleis), wethouder Joost van Keulen, de heer Harrie van Ham (voorzitter Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken), de heer Menno Drent (ondernemer in de Oosterstraat, Body Touch) en juryvoorzitter de heer Andreas Blühm (directeur Groninger Museum) hebben de afgelopen dagen vele kilometers gelopen om de winkeletalages in de binnenstad te bekijken en te beoordelen.

 

Dit bleek geen eenvoudige opgave, diverse winkeliers hebben hun etalage rijkelijk in Sinterklaassfeer aangekleed. De etalagewedstrijd is het sluitstuk van een zeer uitbundige Sinterklaasviering met een groot aantal activiteiten in de Binnenstad.  Bezoekers aan de binnenstad hebben dit weten te waarderen, gezien het grote aantal bezoeken en de gegenereerde omzet.

 

Ook het Huis van Sinterklaas is een groot succes gebleken met in totaal meer dan 10.000 bezoekers.  Vanaf 4  december 17.00 uur is het Huis gesloten. Gezien de meer dan warme en hartelijke ontvangst in Groningen staat Sinterklaas nog een kleine ‘afterparty’ in zijn Huis toe. Met dit gebaar wil Sint alle binnenstadsondernemers van Groningen bedanken! Ook Sinterklaas weet nu: ‘Er gaat niets boven Groningen’.