economie

15 sep 2017, 11:11

Mode-onderwerper Jan Boelo met exclusieve mode op Waagplein

Mode-onderwerper Jan Boelo met exclusieve mode op Waagplein

In Groningen wordt zaterdag 23 en zondag 24 september het grote mode-evenement 050&Mode georganiseerd. Daaraan wordt ook meegewerkt door Groningens bekendste modeontwerper, Jan Boelo. Hij komt met een pop-up store en exclusieve, door hem ontworpen kleding naar Groningen (zie foto). Hieronder een interview.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Wat goed dat er een groot mode-evenement komt in Groningen! Wij zijn in Groningen nogal nuchter, maar ik denk dat veel mensen stiekem ook wel trots zijn dat we op modegebied ook steeds meer te bieden hebben. Het is goed dat Groningen zich als mode-stad begint te profileren!’. Dat zegt Jan Boelo Drenth, de bekendste modeontwerper van de provincie Groningen die ook elders in Nederland, en ook in het buitenland, steeds meer bekendheid geniet.

 

Drenth is met een pop-up store met dames- en herenkleding aanwezig op 050&Mode. Hij toont er de nieuwe ready-to-wear collectie van zijn merk JANBOELO. Dat betekent dus dat op 050&Mode ook de top van wat Nederland op modegebied te bieden heeft, is vertegenwoordigd. In zijn pop-up store op het Waagplein brengt hij ook accessoires van internationale labels, zoals laarzen van Jeffreys Bay uit Zuid-Afrika of tassen van Lovia uit Finland.

 

De kleding uit de ready-to-wear collectie van Jan Boelo is door hem ontworpen, maar wordt geproduceerd in Portugal. De collectie heeft de signatuur van Jan Boelo: veel zwart, strakke lijnen, een tikkeltje rock & roll en veel leren details. Maar men kan ook kleding op maat laten maken, “custom made”.

 

‘Groningen heeft zich duidelijk geprofileerd als bijvoorbeeld architectuurstad, en als muziekstad. Het is terecht dat dat nu ook met de mode gaat gebeuren, want dat was een beetje een ondergeschoven kindje. Tijdens 050&Mode kan Groningen laten zien wat de stad te bieden heeft: zo gaan we in Groningen de mode vieren!’, aldus Jan Boelo enthousiast.

 

Jan Boelo Drenth werkt met veel plezier in Winschoten, en is vast van plan om dat zo te houden. Hij heeft er een fraai pand, en werkt met tal van kledingmakers om zich heen. Zij werk valt duidelijk op in de markt. Dit jaar was hij deelnemer aan de fashion week in Parijs, en opende hij in maart een pop-up store in Tokio. In Duitsland ligt zijn kleding in een winkel in Koblenz, waar klanten zelfs vanuit Hamburg naar toe rijden. Onlangs was hij nog op een beurs in Berlijn.

 

Jan Boelo is van plan om nog actiever te worden op de Duitse markt. Maar ook digitaal heeft hij ambities. Want hij is bezig met het inrichten van een webshop, waar mensen zijn exclusieve kleding kunnen bestellen, maar uitsluitend de kleding die hij niet ook al in winkels verkoopt, zo blijft beide exclusief.

 

‘Het loopt dus lekker. En als ik in Groningen ben zie ik tot mijn genoegen dat er hier ook steeds meer boutiques en winkels komen met bijzondere merken. Er blijkt duidelijk markt te zijn voor bijzondere mode in Groningen’, aldus Jan Boelo Drenth.