economie

25 okt 2017, 10:10

Meubelgoed uit Groningen genomineerd voor Social Impact Award 2017

Meubelgoed uit Groningen genomineerd voor Social Impact Award 2017

Meubelgoed uit Groningen is genomineerd voor de Social Impact Award 2017. Volgende week woensdag 1 november wordt tijdens Social Impact Day Noord voor de tweede keer deze 'Social Impact Award' uitgereikt aan de meest veelbelovende startende sociale onderneming van Noord-Nederland. Uit 31 aanmeldingen heeft de jury drie sociale ondernemingen geselecteerd. Meubelgoed is een werkbedrijf van Zorggroep Stad en Ommeland, en is gehuisvest aan de Emdenweg. De drie genomineerden zijn:

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Streekboer uit Gorredijk


De Streekboer brengt gebruikers en makers van eerlijk voedsel bij elkaar. Consumenten en horecaondernemers bestellen lokaal voedsel via een nieuw online platform. De Streekboer spant zich elke dag in om voedselverspilling tegen te gaan, beter voedsel op tafel te zetten en voor meer begrip tussen de (lokale) boer en consument te zorgen.

 

Meubelgoed uit Groningen


Bij Meubelgoed maken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt onder leiding van professionele meubelmakers de meest prachtige meubelen. Het dagbestedingstraject groeide uit tot een webshop met enorme afzet. Op deze manier krijgen de deelnemers meer eigenwaarde en opnieuw aansluiting bij de arbeidsmarkt.

 

Code Gorilla uit Emmen


Code Gorilla is een IT-bootcamp, gevestigd in Emmen en sinds kort ook in Groningen. Vanuit de oude dierentuin leiden zij mensen op vanuit een uitkeringssituatie tot junior developer. Vervolgens plaatsen ze deze verse developers bij IT-bedrijven in de regio Noord-Nederland.