economie

20 dec 2010, 10:10

Martini Ziekenhuis Groningen ontvangt 40 kunstwerken van ING Groningen

Het Martini Ziekenhuis ontvangt 40 kunstwerken van de ING. Vrijdag overhandigde Wouter Zijlmans, regiodirecteur ING Business Banking, het eerste schilderij aan bestuursvoorzitter Hans Feenstra. De ‘Vrouw met knot in rode jurk’ van schilder Marcel Schellekens prijkt aan de muur in de gang van de polikliniek Neurologie. Alle kunstwerken krijgen een plek in de openbare ruimtes van het ziekenhuis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Martini Ziekenhuis ontvangt de kunstwerken vanwege de samenwerking tussen de bank en het ziekenhuis. Na 36 jaar kunst verzamelen schenkt de ING een deel van zijn kunstwerken aan zorginstellingen en musea. Met als doel dat zoveel mogelijk mensen de kunst kunnen zien. In het Groninger ziekenhuis komen schilderijen te hangen van onder meer Jeroen Hermkens, Vincent van Ojen, Rolf Weijburg en Marcel Schellekens.

Verbeelding
Bestuursvoorzitter Feenstra is, evenals de Kunstcommissie van het ziekenhuis, zeer verguld met de nieuwe aanwinsten op de collectie: ‘In een ziekenhuis heeft kunst een belangrijke functie, we willen daarmee de buitenwereld binnenhalen. Het geeft patiënten en bezoekers ruimte voor verbeelding en biedt herkenning, troost en rust. Bij ons in het Martini Ziekenhuis besteden we daarom met zorg aandacht aan onze exposities en bijzondere kunstprojecten. De schenking van de ING is een waardevolle aanvulling op onze collectie beeldende kunst en schilderijen.’