economie

30 apr 2013, 12:12

Management Facilities Group (MFG) uit Farmsum neemt nieuw schip in gebruik bij Ferus Smit in Westerbroek

Mooi economisch nieuws uit de provincie Groningen, van twee kanten: de management Facilities Group uit Farmsum breidt haar vloot uit met een 27ste schip, voor de kustvaart in zuid-Zweden. En dat schip is gebouwd bij een Groninger werf: Ferus Smit in Westerbroek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag 4 mei a.s. wordt het eerste nieuwbouwschip, bouwnummer 415 dat gebouwd is in een serie van twee identieke schepen van het type ‘Trollmax Bulkschepen, gedoopt en te water gelaten op de scheepswerf van Ferus Smit in Westerbroek. De zogeheten Trollmax schepen zijn bulk georiënteerde schepen die speciaal zijn ontworpen voor de sluizen van het Trollhättan kanaal en het Vänermeer, het grootste binnenmeer van Zuid-Zweden.

Voor Management Facilities Group (MFG) markeert deze gebeurtenis de voortzetting van haar succesvolle relatie met haar Zweedse klant Erik Thun AB. Het schip wordt onder volledig management gebracht bij Marin Ship Management, rederijonderdeel van de Management Facilities Group.

Een ander aspect dat MFG wil benadrukken is dat beide nieuwbouw schepen onder Nederlandse vlag gaan varen met als thuishaven Delfzijl. Dat is goed voor de economie en het imago van het Nederlandse Maritieme cluster. Daarnaast kan gesteld worden dat MFG ook een goede bijdrage levert aan de Noordelijke economie.

Het ligt in de verwachting dat een volgen schip, met bouwnummer 416 (het 28ste schip), gedoopt- en te water gelaten wordt op zaterdag 29 juni.