economie

25 sep 2012, 18:06

Maandag 1 oktober inloopbijeenkomst plannen Kardinge bij Ring Oost

Voor bedrijven, omwonenden en geïnteresseerden vindt op maandag 1 oktober van 17.00 uur tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst plaats over de voorgenomen plannen en werkzaamheden ter hoogte van Kardinge bij de Oostelijke Ringweg. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het Informatiecentrum Ring Oost, Grondzijl 23, op het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord (tegenover sportcentrum Kardinge).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij het kruispunt Kardinge wordt in 2013/2014 een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd. Hiervoor wordt een nieuw viaduct met rotondes aangelegd. Vanaf oktober 2012 starten de benodigde grondwerkzaamheden.

Werkzaamheden vanaf oktober 2012


Zo wordt er - evenals bij de andere kruispunten aan de Oostelijke Ringweg - een zogenaamde overhoogte aangelegd (hoop grond plaatselijk tot circa 7 meter hoog) die meer dan een jaar blijft liggen om in te klinken. Deze overhoogte is aan beide zijden van de ringweg gesitueerd, ter plaatse van het nieuw te bouwen viaduct en de toekomstige wegen en rotondes. Het fietspad tussen het Windepad en Kardinge wordt tijdelijk verlegd.

Fietsers kunnen tijdens de aanleg van het tijdelijke fietspad gebruik maken van de bestaande route. Voor verkeer op de ringweg is sprake van minimale verkeershinder. Bedrijven blijven bereikbaar gedurende de grondwerkzaamheden.