economie

02 okt 2012, 10:10

Logistiek dienstverlener LCW genomineerd voor brancheprijs

De Groningse logistiek dienstverlener LCW Groningen BV is genomineerd voor de TLN Ondernemersprijs 2013 van branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland. LCW is genomineerd in de categorie ‘Grote Bedrijven. Kwaliteitsnormeringsbureau ViaNORM’ De TLN Ondernemersprijs 2013 zal op 24 november 2012 worden uitgereikt door demissionair minister Melanie Schulz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bedrijf werd genomineerd door de innovatieve manier waarop de Groningers automatisering inzetten om de opbrengsten van diverse activiteiten in de gaten te houden, en klanten te informeren over bijvoorbeeld verwachte aankomsttijden, wachttijden bij losadressen of afwijkingen die zich voordoen tijdens het transport. “Onze automatisering helpt ons niet alleen bij het dagelijks afhandelen van de opdrachten, maar er zitten allerlei handige functies in om onszelf en onze klanten inzicht te geven in de resultaten,” aldus Dolf Liewes, een van de drie directeuren van het bedrijf.

LCW Groningen bv ontstond in 2003 uit een fusie van de Hoogkerkse bedrijven Gebr. Vonck bv, Gebr. Gorter bv en Liewes bv. Aanleiding was de door de gemeente Groningen opgelegde verhuizing van deze aan het Hoendiep gevestigde familiebedrijven naar het nieuwe industrieterrein Westpoort.