economie

07 apr 2014, 09:09

Leefstijl Academie in Groningen voor bevorderen gezonde Leefstijl werkt aan nieuwe HBO-opleiding

Groningen heeft er sinds enige tijd een nieuwe, zelfstandige onderwijsinstelling bij: de Leefstijl Academie. Dat is een instelling waar men terecht kan voor opleidingen en cursussen voor het structureel bevorderen van een gezonde leefstijl.

.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vitaliteit, gezondheid en welzijn. Drie sleutelwoorden die de Leefstijl Academie karakteriseren. De academie is gevestigd in het R&D Hotel Healthy Ageing Campus Groningen en bevindt zich dicht in de buurt van  hart van innovatie en bedrijvigheid in het werkgebied van de gezonde leefstijl.

 


Activiteiten zijn de realisatie van opleidingen, cursussen, workshops, lezingen en symposia op het gebied van de bewustwording van de gevolgen van ons gedrag op het gebied van consumptie, voeding en manier van leven en aansluiten op de behoefte aan deskundigheid hierin onder de relevante beroepsgroepen.

 

Het scholingsaanbod garandeert kwaliteit op inhoud, docenten en geldende landelijke criteria. Hierbij wordt samengewerkt met gekwalificeerde onderwijsinstellingen.De Leefstijl Academie onderscheidt zich van andere instellingen want zij vervult een rol in het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk om zo in te spelen op de behoefte aan informatie en advies bij zowel particuliere cursisten als docenten, opleiders en trainers. Maar ook word er gedurende de opleiding gewerkt met tools uit de praktijk zoals stressmetingen en hartcoherenties(DAN test).

 

Momenteel zijn er zo'n 100 - 120 studenten die bij de LA een opleiding volgen en in de toekomst zal dit aantal alleen maar toenemen want door het opzetten van een nieuwe 3-jarige HBO studie op het gebied van leefstijl wil de Leefstijl Academie bijdragen aan de opbouw van een carriè€re en de bevordering van professionele groei en persoonlijke ontwikkeling.

 

De website van de Leefstijl Academie ( www.deleefstijlacademie.nl ) biedt uitgebreide informatie over de mogelijkheden en de activiteiten.