economie

26 mei 2013, 17:05

Last minute informatiemarkt mbo Alfa-college

Het Alfa-college houdt donderdag 30 mei van 16.00 tot 20.00 uur een Last minute informatiemarkt mbo voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en hun ouders/verzorgers. De informatiemarkt vindt plaats op de onderwijslocatie Admiraal de Ruyterlaan 2.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens deze voorlichtingsavond over het mbo kunnen vmbo- en havoleerlingen en hun ouders vragen stellen aan docenten van het Alfa-college. Bijvoorbeeld over de inhoud van opleidingen, doorstuderen aan het hbo en carrièrekansen. Ook zijn er loopbaanadviseurs aanwezig voor advies over studiekeuze en toelatingseisen. Alle in Groningen gevestigde mbo-opleidingen in de beroepsopleidende leerweg (leren en stage, BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken, BBL) presenteren zich op deze avond aan de Admiraal de Ruyterlaan 2.

Versneld door naar het hbo

Steeds meer havoleerlingen ontdekken dat ze liever praktijk- en beroepsgericht willen leren. Daarom kiezen ze net als veel vmbo’ers voor het mbo als weg naar het hbo. Het Alfa-college speelt hierop in door de doorstroom van mbo naar hbo te bevorderen en versnellen. Het biedt daarom diverse sprintopleidingen, zoals ICT-beheerder, Medewerker beheer ICT en Sport- en bewegingscoördinator.

Meer informatie over de opleidingen en het opleidingsaanbod per locatie staat op www.alfa-college.nlhttp://www.alfa-college.nl/.