economie

19 okt 2017, 09:09

Kies de meest ‘maatschappelijk betrokken ondernemer’ van Groningen

Kies de meest ‘maatschappelijk betrokken ondernemer’ van Groningen

Vanaf vandaag tot dinsdag 5 november kunnen Stadjers online stemmen op ideeën van ondernemers die meedoen aan de Groningse Ondernemers Challenge. Die ideeën zijn gericht op maatschappelijke impact in de stad. Via www.groningseondernemerschallenge.nl is een overzicht beschikbaar van alle 48 ondernemers die meedingen naar extra financiering voor hun idee.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de zomer werd de challenge gelanceerd, sindsdien hebben ruim 100 ondernemers een idee ingediend. Na een strenge selectieronde bleven er 48 over. Hiervan hebben er uiteindelijk 31 financiering ontvangen. Deze ideeën worden haalbaar, schaalbaar, nuttig en duurzaam geacht.

 

Een vakjury heeft al tien ondernemers uitgekozen die meedingen naar een extra kans op financiering, het publiek kan door te stemmen voor twee aanvullende finalisten zorgen. Die twaalf strijden vervolgens voor de beste drie plekken: die mogen nog eens 5.000 euro aan hun idee besteden.In totaal heeft de Gemeente Groningen voor de Groningse Ondernemers Challenge ruim een ton beschikbaar gesteld. De challenge is in het leven geroepen om Groningse ondernemers uit te dagen iets ‘goeds’ te doen voor de stad en hun bewoners. Dit wordt uitgevoerd door Buro Bries in samenwerking met de gemeente.

Groningse Ondernemers Challenge