economie

01 nov 2016, 10:10

Justin Wieringa (23) - jongste eigenaar van uitzendbureau in Nederland - beleeft drukke tijden in Eemsdelta

Justin Wieringa (23) - jongste eigenaar van uitzendbureau in Nederland - beleeft drukke tijden in Eemsdelta

Dat de economie in Groningen, en in noord-Groningen in het bijzonder, aantrekt, dat merken ze ook bij een nieuw, jong uitzendbureau in Uithuizermeeden. Het gaat om Snel Uitzendbureau, een bedrijf opgericht door een van de jongste eigenaren van een uitzendbureau in Nederland, de 23-jarige Justin Wieringa. Amper twee jaar geleden begon hij met zijn uitzendbureau, en nu kan hij de vraag naar personeel amper aan, zo blijkt uit een interview met de website Eemsdelta.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Justin Wieringa uit Uithuizermeeden behoort tot de jongste directeur-eigenaren van een uitzendbureau in Nederland. Twee jaar geleden, in 2014, startte hij vanuit het ouderlijk huis met de uitzendactiviteiten. Sindsdien heeft zijn bedrijf, ‘Snel Uitzendbureau’, zich stormachtig ontwikkeld. Het bedrijf is inmiddels gevestigd in een fraai kantoorpand aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. Vanuit dit kantoor bemiddelt hij tussen werkzoekenden en bedrijven die tijdelijk of vast personeel nodig hebben.

‘Er is werk genoeg, momenteel! We hebben het ontzettend druk’, vertelt de jonge ondernemer. Op de dag dat wij hem spreken, heeft hij zeventig mensen aan het werk, zowel bij bedrijven in de regio als op sloopklussen elders in het land. Ook op nationaal niveau is hij succesvol met een concept waarbij hij vaklieden aanbiedt die helpen bij het ombouwen, slopen of verbouwen van supermarkten. En in zijn achterhoofd is de 23-jarige ondernemer al een beetje aan het nadenken over het starten van nog meer bedrijfsactiviteiten.

 

‘Het gaat heel erg goed met de economie in de Eemsdelta momenteel, zo lijkt het in elk geval, want er is erg veel vraag naar personeel. Kennelijk zijn we twee jaar geleden op het juiste moment met Snel Uitzendbureau begonnen’, zegt Justin.

 

Van studentenbaan naar eigen bedrijf

 

Dat hij ooit eigenaar van een uitzendbureau of ondernemer zou worden, dat had hij van tevoren niet bedacht. Justin ging na de HAVO naar de Hogere Landbouwschool in Dronten. Daar ontdekte hij dat het leven van een student, die ook wel van een feestje houdt, tamelijk duur kan zijn. Hij besloot er een baantje bij te nemen. Zo ging hij aan de slag bij een plaatselijk uitzendbureau, waar al snel bleek dat hij talent had. Spoedig werd hij gevraagd als planner, en ook als acquisiteur. In korte tijd leerde hij zo het klappen van de zweep.

 

‘Nou, ik kan het net zo goed zelf doen, en dan het liefst in mijn geboorteplaats!’, bedacht hij. En zo kwam het dat hij in november 2014 vanachter de keukentafel in het huis van zijn ouders met de werkzaamheden van start ging. Met als missie om jongeren met een agrarische achtergrond en daarbuiten een leuke bijbaan te geven en de opdrachtgevers te ontzorgen op de piekmomenten.

 

De werknemers van Snel Uitzendbureau zijn breed inzetbaar en kunnen naast werken in de agrarische sector en sloopwerkzaamheden, ook ingezet worden in vrijwel alle andere vakgebieden.

 

Voor het volledige verhaal klik op deze link