economie

12 okt 2011, 09:09

Jos Beeres Wijnkoperij weer verkozen tot wijnspeciaalzaak van het jaar

Voor de derde keer op rij is Jos Beeres Wijnkoperij door de gezaghebbende Wijnalmanak uitgeroepen tot Wijnspeciaalzaak van het jaar. De jury van de Wijnalmanak bekroonde de wijnen van Jos Beeres Wijnkoperij in de prijscategorie tussen € 5 en € 10 met het predicaat ‘beste assortiment van Nederland’. Dit werd op 29 september bekend gemaakt tijdens de presentatie van de Wijnalmanak 2012.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Wijnalmanak, onder regie van wijnjournalist Cuno van ’t Hoff, wordt algemeen beschouwd als dé wijngids van Nederland en biedt een uitgebreid overzicht van betaalbare kwaliteitswijnen. Bij de verkiezing Wijnspeciaalzaak van het jaar 2012 beoordeelde een team professionele wijnproevers duizenden wijnen uit alle windstreken. Zij deelden aan 30 stille en mousserende wijnen van Jos Beeres Wijnkoperij een ster uit, de hoogst haalbare categorie.

Deze met een ‘ster’ bekroonde wijnen zijn volgens de vakjury “uitzonderlijk goed, kennen een perfecte prijs-kwaliteit en steken overal bovenuit”. Zeventien andere wijnen uit het assortiment kregen de eervolle vermelding gegarandeerd goed.

“Driemaal achtereen het glas mogen heffen als beste wijnspeciaalzaak van Nederland is natuurlijk een prestatie waar we meer dan trots op zijn”, zeggen Anouschka en Wietze Snaak. Een deel van de wijnen is te proeven op de najaarsproeverij op 29 oktober in Groningen.