economie

12 nov 2012, 10:10

Jonge Noordelijke Ondernemers sturen visie op toekomst naar Mars

Het netwerk voor Jonge Ondernemers in Noord-Nederland, JNO, onderdeel van VNO-NCW Noord, heeft met een bijzondere actie laten zien dat de club ambitieus aan een nieuwe toekomst is begonnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Al ruim vijf jaar vormt JNO (Jonge Noordelijke Ondernemers) een platform waar jonge ondernemende mensen uit Noord-Nederland elkaar kunnen ontmoeten. Toch bleef de club in deze periode relatief klein en bescheiden. Begin 2012 is het roer omgegooid en onder leiding van voorzitter Keimpe Postema is een grote professionaliseringsslag ingezet.

Dat jonge ondernemende mensen elkaar ook in economisch mindere tijden willen helpen bij elkaars persoonlijke en professionele ontwikkeling, blijkt onder meer uit het feit dat het ledenaantal van JNO in een paar maanden tijd ruim 50% gegroeid is. Daarnaast belooft het enthousiasme waarmee de leden zich inzetten voor de vereniging, maar ook voor Noord-Nederland veel positiefs voor de toekomst.

Het vernieuwde JNO werd op vrijdag 9 november officieel gelanceerd bij het Nederlands Instituut voor Radioastronomie in Dwingeloo. Door middel van een speciaal voor de club aangevraagde verzendontheffing werd het mogelijk de JNO-boodschap letterlijk te lanceren. Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord, had de eer dit bericht, waarin onder andere de wensen van leden voor de toekomst van JNO opgenomen waren, de ether in te schieten richting Mars.


Na het officiële gedeelte was er de gelegenheid elkaar te ontmoeten. De zeventig aanwezigen kregen de kans nader kennis met elkaar te maken of bestaande banden aan te halen. Hoewel de bijeenkomst daarmee ten einde liep, krijgt het event nog een staartje. Volgend jaar kan de JNO-boodschap, weerkaatst door Mars, weer opgepikt worden door diverse radio- en sterrenwachten. Een mooi moment om alle wensen en ambities nogmaals de revue te laten passeren en het resultaat te kunnen zien. Hopelijk kunnen we dan concluderen dat we goed bezig zijn in het Noorden!

Over JNO


JNO is een netwerk binnen werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord voor ondernemers, managers en high potentials tot en met 40 jaar. Een netwerk waar ondernemende talenten elkaar op basis van vertrouwen kunnen ontmoeten en kunnen groeien door het stellen van vragen, het delen van ervaringen en het opdoen van inspiratie. Onze vier pijlers, business, persoonlijke groei, zingeving en invloed, staan aan de basis van de identiteit van JNO. Aan de hand daarvan creëren we gelegenheden voor onze leden om van en met elkaar te leren.