economie

21 nov 2013, 21:09

Jonge Harten Theaterfestival vrijdag van start: het beste talent van Nederland te zien in Groningen

Het Jonge Harten Theaterfestival in Groningen gaat vrijdag van start.Negen dagen lang barst Groningen van de jonge makers, gedurfde voorstellingen en het vele talent.

Het Jonge Harten Theaterfestival is uniek in zijn soort. Geen ander festival weet op dit formaat een ontmoeting in stand te brengen tussen jonge makers en een jong publiek. Jonge Harten 2013 vindt plaats van vrijdag 22 t/m zaterdag 30 november.

 

Dans/ Theater / Performance / Muziek


Het festival opent vrijdag met twee eigen producties. Zo is de bijzondere voorstelling Demarrage van de Vlaamse theatermaakster Charlotte Caeckaert voor het eerst te zien tijdens het openingsweekend. Een unieke coproductie van Jonge Harten, het Grand Theatre Groningen, Festival Cement en Theaterfestival Boulevard. De voorstelling, geïnspireerd op Jeanne D’arc, speelt in De Suikerfabriek in Groningen, waarbij het publiek plaats neemt op levensgrote ijzeren schommelpaarden.

 


In hetzelfde weekend gaat de voorstelling Who run the world van de jonge makers Stephanie Louwrier en Daria Bukvic in première. Deze coproductie van Jonge Harten en het NNT is een ode aan de vrouw die de regie van de Nieuwe Wereld in handen neemt.

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: