economie

08 mrt 2011, 10:10

Jonge Groninger ondernemers genomineerd voor Paul Dijkstra Award van Commercieele Club en Jongeren Commerciële Club Groningen

Vier jonge Groningse ondernemers zijn genomineerd voor de ‘Paul Dijkstra Award’. Het gaat om een prijs van De Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen, in overleg met Paul Dijkstra . De vier genomineerden zijn: Rafaël Redczus (N8w8), Jurriaan Wentink (iWink), Ewald Lausberg (Store Support) en Ronald Verheijen (Het Heerenhuys).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2007 is door de besturen van De Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen in overleg met Paul Dijkstra besloten om de tweejaarlijkse uitreiking van de Paul Dijkstra Award een andere bestemming te geven. Dit jaar wordt de Award voor de derde keer uitgereikt aan een JCC-lid dat voldoet aan de volgende criteria:
• Zelfstandig ondernemer (eigenaar of mede-eigenaar van een onderneming);
• Ondernemend op innovatieve wijze met speciale betekenis voor de Noordelijke regio en in het
bijzonder voor de provincie Groningen;
• Actief binnen de JCC gedurende een bepaalde periode.
Met de Paul Dijkstra Award, met o.a. Paul Dijkstra zelf in de jury, benadrukken de besturen van de JCC en de CCG de goede banden tussen beide clubs. De Award dient daarbij tevens als stimulering voor het innovatieve ondernemerschap binnen de JCC en de doorstroming van JCC-leden naar de CCG.

De Paul Dijkstra Award bestaat uit een replica van het beeld dat in 1999 aan Paul Dijkstra is uitgereikt en een cheque ter waarde van €1.500,= die de winnaar kan aanwenden ter verkrijging van professionele adviezen van een CCG-lid naar keuze.