economie

07 mrt 2012, 10:10

Jan Sikko Klinker winnaar “Mensen voor Cijferprijs”: beste financieel specialist

Jan Sikko Klinker, financieel directeur van de Central Industry Group Groningen (CIG), is de winnaar geworden van de ‘Mensen Voor Cijfer Prijs 2012’. Dat is een prijs die voor de zesde keer werd uitgereikt aan de volgens een jury beste financieel specialist uit het Noordelijke bedrijfsleven van het afgelopen jaar. De winnaar werd gisteravond bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de ABN AMRO Business corner van de Euroborg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury, onder leiding van hoofdredacteur Pieter Sijpersma van het Dagblad van het Noorden, liet weten Jan Sikko Klinker vooral te waarderen vanwege zijn professionaliteit. Volgens Sijpersma is CIG een prachtbedrijf, waar Groningen trots op mag zijn.

 ‘Jan Sikko Klinker is een sterke financiële man, die naast de directeur-eigenaar staat. Hij is sterk gericht op strakke rapportages en de aansturing van de organisatie, die internationaal en behoorlijk complex is. Daarbij is er veel aandacht van Klinker voor de verbinding met zijn mensen. Klinker is gedreven en kort op de bal’.


Andere genomineerden waren Jorg Rotman, financieel directeur van Virol Recycling in Scheemda en Henk Steenwijk, financieel directeur van ESKA Graphic Board in Sappemeer.


De Mensen Voor Cijfer Prijs wordt toegekend aan ene financieel specialist binnen een bedrijf die het beste scoort op de critearie: Ondernemerschap, Communicatief Vermogen, Kennis en Kunde, Financiele Input en Moraliteit en Integriteit. Het moet dus ene man of vrouw zijn die niet alleen van de cijfers is, maar die vanuit die verantwoordleijkheid een stempel drukt op beleidsvorming en koersbepaling van de onderneming, met een speciaal gevoel voor de mensen inde onderneming.


Ander juryleden waren: Siesta de Jonge, Gert Koolman, Frits Nicola, Dick Smit, Karel Jan Voogd en Annelize Wilpstra.


Vorig jaar werd de prijs gewonnen voor Peter Hofman, de financieel hoogste man bij Lentis.