economie

30 sep 2011, 08:08

Jan-Peter Cruiming start nieuwe vacaturesite

Nederland is sinds deze week een nieuwe vacaturesite rijker: Jobbird.com. De site is een initiatief van Groninger Jan-Peter Cruiming, de oprichter van NationaleVacaturebank.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jobbird, die nu nog te zien is in bèta versie, is zowel voor werknemers als werkgevers gratis te gebruiken. Cruiming, oprichter van NationaleVacaturebank.nl, wil met de site de transparantie terugbrengen in de versnipperde arbeidsmarkt en het weer makkelijk maken om online een baan te vinden. Voormalig Monsterboard- en Vacaturekrant directeur Sander Poos is sales director bij Jobbird.com.

Jobbird.com wordt een internationaal portal voor werkgevers, freelancers, zzp-ers, vaste werknemers en vakantiekrachten en biedt vaste banen, uitzendbanen, detachering en vakantiewerk. Door de hoge prijzen die op dit moment worden gerekend in de markt is een duidelijke verschuiving te zien in het aanbod van online vacatures, zegt Cruiming. ‘Steeds vaker besluiten bedrijven uit kostenoverweging vacatures alleen via sociale netwerken en hun eigen site aan te bieden.’