economie

19 jan 2016, 09:09

Is het nu “de”factuur of “het” factuur?: Stadjer geeft antwoord via website en met muismat

Is het nu “de”factuur of “het” factuur?:  Stadjer geeft antwoord via website en met muismat

Is het nu “de” agenda, of “het" agenda? “De” factuur, of: “het” factuur? De Groningse webbouwer Kevin de Vette heeft een unieke website gemaakt met alle correcte lidwoorden. Bovendien komt hij met een muismat, met daarop bijna driehonderd van de meest gezocht woorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De of het afspraak? Het (of de?) antwoord is te vinden op de www.WelkLidwoord.nl. De website wordt dagelijks maar liefst 15.000 keer bezocht door mensen die twijfelen welk lidwoord bij welk zelfstandig naamwoord hoort.

Bedenker Kevin de Vette (27) had destijds zelf moeite met het vinden van de juiste lidwoorden en bouwde vervolgens de site.

Het onverwacht grote succes van de website heeft ertoe geleid de meest opgezochte woorden te bundelen op een muismat. 'Zo hoef je niet meer te klikken om te weten of het bijvoorbeeld de of het agenda, document, formulier is. Factuur wordt het meest opgezocht. Daar willen mensen natuurlijk geen fout in maken', aldus De Vette.

Samen met de 299 andere, meest opgezochte woorden staat factuur nu op de muismat van welklidwoord.nl. Te bestellen voor €10 op de webshop van de site.