economie

13 aug 2014, 20:08

Inzamelingsbedrijf Virol uit Winschoten investeert in duurzaam wagenpark

De oost-Groningse inzamelingsbedrijven Virol en  Reisswolf hebben geïnvesteerd in vier nieuwe vrachtwagens met EURO-6 motoren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de aanschaf van twee haakarmauto’s, één perskraakwagen en een speciaal beveiligde Reisswolf securitywagen, kiezen Virol en Reisswolf voor een stillere en schonere inzameling van waardevolle afvalstromen. Dit past volledig binnen de actiepunten die Virol en Reisswolf zichzelf hebben bben gesteld in het kader van het in 2013 behaalde MVO-certificaat.

 

 

EURO-6 motoren

De EURO-6 motoren van Scania hebben diverse innovatieve technische oplossingen, waarmee de uitstoot van stikstofoxide met circa 80% wordt verlaagd in vergelijking met EURO-5 motoren. Stikstofoxide is de stof die onder andere de oorzaak vormt van zure regen, smog en die een bedreiging vormt voor de ozonlaag.

 

Naast de verlaging van stikstofoxide uitstoot, wordt ook de hoeveelheid uitgestoten roetdeeltjes drastisch verlaagd. Deze kleine roetdeeltjes zijn kankerverwekkend en vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. Verder zijn de nieuwe auto’s aangepast op het gebied van aerodynamica, aandrijflijn en versnellingsbak. Het brandstofverbruik gaat hierdoor naar beneden en daarmee wordt de CO2 uitstoot verlaagd. Zo leveren deze nieuwe wagens een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen die Virol en Reisswolf zichzelf hebben gesteld in het kader van Lean & Green.

 

Op de nieuwe locatie in Winschoten, waar Virol vanaf april 2014 haar metalen inzamelt en bewerkt, is er in het kader van veilig en gezond werken, tevens gekozen voor elektrische heftrucks. De uitstoot van deze heftrucks is nihil en doordat ze wendbaarder en stiller zijn, is het manoeuvreren makkelijker en veiliger.