economie

31 okt 2014, 11:11

Interparking gaat garages gemeente Groningen beheren

Interparking gaat garages gemeente Groningen beheren

Wethouder Paul de Rook en directeur Johan Tol van Interparking hebben gistermiddag in de Damsterdiepgarage hun handtekening gezet onder de beheersovereenkomst voor de gemeentelijke parkeergarages. Vanaf 1 november is Interparking verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden in en de administratie van de zeven gemeentelijke parkeergarages en de zeven buurtstallingen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente had het beheer van de parkeervoorzieningen tot op heden uitbesteed aan drie verschillende marktpartijen. Om een meer uniforme werkwijze en dienstverlening in alle gemeentelijke garages te realiseren, met daarbij ook een eenduidige rapportage, is een aanbesteding uitgeschreven voor alle parkeergarages en buurtstallingen tegelijk. Dit levert voor de gemeente een financiële besparing op van ongeveer € 200.000,= per jaar.

Het contract met Interparking is in eerste instantie gesloten voor vijf jaar, met de mogelijkheid om daarna nog vijf jaar te verlengen.

 

ESPA-award

Na de ondertekening van de beheersovereenkomst met Interparking, ontving wethouder De Rook uit handen van Peter Martens van Vexpan (Vereniging Exploitanten Parkeer Accomodaties Nederland) de European Standard Parking Award (ESPA) voor de Damsterdiepgarage. Dit Europese keurmerk onderstreept de kwaliteit van de garage op het gebied van verlichting, gebruiksgemak, veiligheid en comfort.