economie

27 aug 2012, 18:06

Internoord Reizen Groningen treedt toe tot DTA

Onder de naam Dutch Travel Alliance (DTA) zijn D‐reizen, Thomas Cook TravelShops, VakantieXperts en de Veluwegroep, waar Internoord Reizen Groningen toe behoort, de grootste Nederlandse Inkoopsamenwerking voor vakantiereizen gestart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De samenwerking heeft tot doel de aangesloten reisagenten hun rol als onafhankelijk adviseur en aanbieder van vakantiereizen Voor de consument nog beter in te kunnen laten vullen.

Door de krachtenbundeling verwacht DTA nog betere afspraken te kunnen maken met leveranciers, zoals hotelketens, luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurmaatschappijen en touroperators.


Haskia Kramer, directeur van Internoord Reizen en lid van de raad van Commissarissen van de Veluwegroep B.V. : “ De afspraken zijn erop gericht de vakantiereiziger een bredere keuze en waar mogelijk gunstiger voorwaarden te bieden. DTA vertegenwoordigt in Nederland ruim 480 reiswinkels en alle vakantie websites van de aangesloten leden. Internationaal heeft DTA een samen werking met QTA (Quality Travel Alliance) in Duitsland met meer dan 6.500 aangesloten reisbureaus. Leveranciers hebben het voordeel collectief afspraken te kunnen maken met meerdere voor hun belangrijke reisagenten. Dat zou de efficiency en daarmee de prijzen ten goede moeten komen.'

'' Omdat de leden van DTA dicht bij de consument staan, bieden zij leveranciers ook een ingang om hun aanbod beter op de wensen van de vakantiereiziger af te stemmen. Hiermee kunnen wij als Internoord Reizen als volledig onafhankelijk reisbureau actief blijven en objectieve kwaliteit blijven garanderen tegen de scherpste prijzen op onze websites en uiteraard ook in onze winkel. Een absolute win – win situatie voor ons en natuurlijk voor de consument”, aldus Kramer die met Internoord Leeuwarden onder de naam TravelNoord B.V. de on- line reizen verkoop op de website van Groningen Aiport Eelde overnam vorige maand.