economie

30 dec 2012, 13:01

Internist Delfzijl 'Groninger van het Jaar 2012'; Directeur Groningen Seaports krijgt ‘Oeuvreprijs’

De luisteraars en kijkers van RTV Noord hebben dr. John Veldt van het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl met grote meerderheid verkozen tot 'Groninger van het Jaar 2012'. De populaire arts kreeg 39 procent van de stemmen. Tweede werd zwemster Ranomi Kromowidjojo met 21 procent van de stemmen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Directeur Harm Post van Groningen Seaports eindigde eervol als derde. Hij kreeg de 'Groninger van het Jaar Oeuvreprijs' omdat hij al zes jaar achter elkaar is genomineerd voor de eretitel, zonder ooit als eerste te eindigen.


De andere kandidaten in de slotronde waren winkelier Jacco Smit uit Haren en burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt. Zij eindigden als vierde en vijfde.


De verkiezing van outsider dr. John Veldt is een grote verrassing. Hij werd genomineerd door luisteraars van Altijd Wat Anders. In totaal werden bijna 7200 stemmen uitgebracht.

 

Vorig jaar werd de doodgeschoten politieman Dick Haveman uit Godlinze postuum gekozen tot Groninger van het Jaar. In 2010 won zwemster Ranomi Kromowidjojo.