economie

24 jan 2013, 21:09

Internationale proef met elektrische auto’s in Groningen en Oldenburg

Met FC Groningen, TNO en de Hanzehogeschool gaat de gemeente Groningen de komende maanden een proef uitvoeren met vier elektrische bedrijfsauto’s. Dezelfde proef wordt uitgevoerd in de zusterstad Oldenburg. Zodoende ontstaat aan beide kanten van de grens een beeld of de elektrische auto een goed alternatief is voor bedrijfsauto’s op fossiele brandstoffen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op donderdag 24 januari waren de partners uit Oldenburg en Groningen voor een feestelijke start van de proef  bij elkaar onder gastheerschap van de Stichting Energy Expo in de nieuwe expositieruimte aan de Stettinweg 22.

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit snel. De gemeente, FC Groningen, TNO en de Hanzehogeschool willen in deze proef nagaan of elektrische bedrijfsauto’s passen in hun vervoersbehoefte. Studenten van de Hanzehogeschool zullen de gebruikers van de vier elektrische bedrijfsauto’s gaan bevragen op hun vervoersbehoefte en gebruikerservaringen.


In de stad Oldenburg is hetzelfde onderzoek met een aantal bedrijfsauto’s al gestart in november 2012. De resultaten van de proef aan beide kanten van de grens zullen worden gecombineerd tot gezamenlijke conclusies en adviezen.

De gemeente Groningen wil CO2-neutraal zijn in 2035 en doet daarom van harte mee met de proef. Die wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG IV A programma Duitsland-Nederland, als onderdeel van het project Hansa Energy Corridor.