economie

29 mei 2018, 11:11

Inschrijving Groningse Ondernemers Challenge bijna ten einde

Inschrijving Groningse Ondernemers Challenge bijna ten einde

De Groningse Ondernemers Challenge - de uitdaging voor ondernemend Groningen om naast de ​gewone bedrijfsvoering een project of initiatief op te zetten dat maatschappelijke impact genereert - wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Inschrijven kan nog tot en met 3 juni. Sinds de opening van de inschrijving zijn er al 60 aanmeldingen geteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

​Verbeter de wereld, begin een bedrijf

Het idee achter de Groningse Ondernemers Challenge is dat Groningse​ bedrijven zich meer bewust worden van hun vermogen bij te dragen aan lokale maatschappelijke uitdagingen.

​In Groningen worden ondernemers uitgedaagd naar innovatieve oplossingen te zoeken op het gebied van gezondheid, armoede en eenzaamheid.

Ondersteuning

Ondernemers die zich aanmelden met een idee, worden geholpen met de verschillende aspecten, zoals marketing en advies.​ Tevens kunnen ze aanspraak maken op maximaal 50 procent medefinanciering voor hun project.

Prijzen

Elke inzending maakt kans op een plek in de finale. Een jury kiest uiteindelijk de drie beste ideeën die zijn uitgewerkt tot volledig plan. De prijzenpot bestaat uit een coachingstraject, een ​extra ​geldprijs en publiciteit.

De plannen moeten zo hoog mogelijk scoren op de volgende criteria: impact, draagvlak, ondernemend, schaalbaar en nieuw. Voor meer informatie en de voorwaarden, zie www.groningseondernemerschallenge.nl.