economie

09 dec 2010, 09:09

Innovatieve MKB'ers maken kans op Clean Tech Award

Het EnergieConvenant Groningen (ECG) en Eemsdelta Green (EDG) dagen MKB'ers uit om mee te denken over duurzame product- of procesinnovatie in de Eemsdeltaregio. De meest innovatieve ideeën maken kans op de Clean Tech Award en geldprijzen. Bovendien krijgen tien genomineerden professionele hulp van Syntens, Essent, de Rabobank en de provincie Groningen bij het uitwerken van het idee tot een realistisch businessplan. De inschrijving sluit op 1 maart 2011.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om in aanmerking te komen voor een nominatie en de geldprijzen van 10.000, 15.000 en 30.000 euro, moet het idee een product- of procesinnovatie zijn gericht op energiebesparing, duurzame energie of duurzaam watergebruik dat kan worden toegepast op de bedrijvigheid in de Eemsdeltaregio. Het idee moet een half jaar na de prijsuitreiking kunnen starten en de financiering moet dan ook geregeld zijn. De prijswinnaars worden bekend gemaakt in april 2011.

De prijs is bedoeld om MKB ondernemers te ondersteunen bij het ontwikkelen en vermarkten van duurzame technologie. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden op www.energieconvenantgroningen.nl.