economie

24 okt 2016, 09:09

Inextern uit Groningen helpt bedrijven succesvol te veranderen met gemotiveerde medewerkers

Inextern uit Groningen helpt bedrijven succesvol te veranderen met gemotiveerde medewerkers

Het zijn drukke tijden voor het aan de Rozenburglaan in Groningen gevestigde advies- en consultancybureau Inextern. Dit bedrijf begeleidt instellingen en ondernemingen die veranderingen in hun organisatie willen doorvoeren. Bijzonder in de manier van werken van Inextern is dat ze zich niet alleen richten op verandermanagement, maar het helpen om medewerkers te motiveren en hen ondernemender te leren denken en doen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Ja, het gaat goed momenteel: het zijn drukke tijden!’,zegt één van de vier vennoten Louwe van der Wal. Hij startte het bedrijf in 1999 als eenmanszaak, maar inmiddels werken er twaalf mensen. Steeds meer bedrijven beseffen dat na magere jaren er weer geïnvesteerd moet worden in mens en organisatie om de continuïteit op langere termijn te kunnen waarborgen.

‘De concurrentie is vaak moordend en kan alleen het hoofd geboden worden wanneer de slagkracht van de organisatie vergroot wordt. Dit betekent investeren in mensen, kennis, teams en processen om gezamenlijk de noodzakelijke verbeterslagen te kunnen maken. Wij helpen andere bedrijven graag bij het ontwikkelen van hun organisatie en van hun medewerkers’,

 

Je zou Inextern tekort doen wanneer je het bedrijf zou omschrijven als bureau voor Human Resource Management (HRM), Inextern denkt graag met opdrachtgevers mee over de vraag hoe je het bedrijf optimaal kunt organiseren, en hoe je ervoor zorgt dat medewerkers met gedrevenheid aan de slag gaan om het bedrijf succesvol te maken.

 

‘Als naam voor ons bedrijf hebben we “Inextern” gekozen. Daarmee willen we aangeven dat wij ons bij onze opdrachtgevers zowel als interne collega willen gedragen, maar ook als externe buitenstaander. Want enerzijds is het noodzakelijk dat we ons volledig inleven in een bedrijf. Maar anderzijds moeten wij er ook als buitenstaander naar kunnen kijken, vanuit ons eigen specialisme: vreemde ogen dwingen nu eenmaal meer’, zo vertelt Louwe van der Wal.

 

Volgens Van der Wal is het in deze tijd noodzakelijk voor bedrijven om de organisatie voortdurend te verbeteren om concurrerend te blijven. Daarom zijn er soms organisatorische veranderingen nodig. ‘Maar in onze visie is het succes van organisaties ook zeer afhankelijk van de vraag of mensen goed met elkaar kunnen samenwerken, en of ze plezier hebben in het werk. Als dat zo is, dan gaat de organisatie vanzelf groeien. En daarom ligt onze focus op het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties’ in die volgorde, aldus Louwe.

 

Sinds 2006 doet Inextern ook aan recruitment: het zoeken van nieuwe mensen vast of tijdelijk, wanneer sommige medewerkers niet kunnen of willen veranderen of wanneer er een versnelling nodig is. Maar ook diverse andere middelen worden ingezet om het ‘raderwerk’ binnen een organisatie optimaal af te stellen. ‘Wat het verandermanagement betreft is het in onze visie zeer belangrijk om medewerkers in een ondernemende stand te krijgen. Ze hoeven natuurlijk geen ondernemer te worden, maar wel ondernemender leren denken.’

‘De sleutel tot ondernemend gedrag zit hem daarbij wel in leiderschap. Dat is een nieuwe tendens. Bevlogenheid op de werkplek creëren, met teamgeest en met leidinggevenden die het beste uit mensen willen halen. Want daar gaat het momenteel om bij bedrijven. Vroeger werden medewerkers geselecteerd op intelligentie. Vervolgens op competentie. Maar nu op mentaliteit en persoonlijkheid’, aldus Louwe van der Wal.

 

Foto: Gastspreker Maurits Hendriks tijdens het Inextern management café over het smeden van teams.

 

Meer op de website van InExtern